Nieuws

Weer een overwinning voor het senioren herenteam 2 Hitland

23/04/2019
Lees verder

Kennismaken met Berry Jansen

23/04/2019
Lees verder

Verslag competitie wedstrijd senioren 1

23/04/2019
Lees verder

Chicago Strokeplay wedstrijd

16/04/2019
Lees verder

Groene Hart Golfwedstrijd

13/04/2019
Lees verder

Sinterklaas-golfwedstrijd 2015 , Senioren GC Hitland

04/12/2015

Op 3 december, net even voor zijn feestdag, verscheen St. Nicolaas met zijn Zwarte Hoofd-piet ten tonele in Restaurant HIT. Niet helemaal toevallig zat daar een groot deel van de actieve Hitland-senioren na te genieten van een rondje golf van 9 holes. De baan was nogal nat maar het weer werkte mee met een zachte bries en hoge temperatuur. Zodoende was de algehele stemming mooi in lijn met de komst van de Goedheiligman. Men was in blijde verwachting.

( Tussen haakjes - het mooiste dat een Heilige kan overkomen is uiteraard zijn/haar intrede in het hiernamaals! Vandaar dat hun feestdag i.h.a. de sterfdag is. Nicolaas overleed op 6 dec 343 - of 352 ? - in Myra, Klein-AziĆ«. Dit even terzijde.)

Volgens Sinterklaas was dit ongeveer zijn tiende optreden in ons midden - een mooi rond cijfer. Dat hem dit aan het twijfelen had gebracht of de serie verlenging behoeft is ietwat verontrustend. Maar we houden goede hoop op de toekomst.

In deze aflevering waren Sint en Piet uitstekend op dreef. Vooral de omvangrijke en diepgravende toespraak van de heilige was van grote klasse. Achtereenvolgens kregen diverse aanwezigen - en een paar afwezigen - zijn speciale, kritische aandacht. Was de kritiek vroeger i.h.a. mild, deze keer had Sinterklaas nu en dan scherpe bewoordingen nodig om zijn gramschap aan de slachtoffers duidelijk te maken.

Zij sidderden dus, en zo hoort het ook.

Tegelijk had Piet in de grote Zak van Sinterklaas een record aantal cadeautje bij zich hetgeen alles weer in een positief evenwicht bracht. Daarbij kwam ook dat de vloer en het meubilair van HIT al in een vroeg stadium royaal overdekt waren met strooigoed.

In overleg met de voorzitter (die volgens de Sint een schandalig aantal prijzen in de wacht had gesleept) werd de prijsuitreiking door Sinterklaas verricht. Het daadwerkelijk overhandigen van prijsjes was een kolfje naar Piets hand- hij kweet zich geroutineerd van deze taak. Helaas werden daarbij alle vrouwelijke winnaars zwart gemaakt . Een risico waarmee zij overigens sportief accoord gingen.

Mooie, extra prijzen waren beschikbaar gesteld door JW en M, die zelf de winnaars trokken uit de stapel scorekaarten. Ook de niet-golfers van deze dag konden daardoor mee-loten !

Voor hun uiteenlopende bijzondere prestaties zijn Harold en Marianne S en Joke V en Gerard en Jaap Chr, zeer terecht, apart met ere vermeld.

Verrassend was het cadeau dat Sinterklaas zelf mocht ontvangen - meestal is hij immers uitsluitend donor van pakjes.

GJ en J hadden een leuke golf-puzzel op de kop getikt, vandaar.

Na het vertrek van het edele tweetal bleef het nog lang gezellig in het restaurant.

Toen kwamen ook nog twee Boskopers opdagen die de feestelijkheden jammerlijk waren misgelopen.

Eigen schuld, dikke bult.

Prijswinnaars Sinterklaasgolf 2015

Longest geel  Wim van Winden ( dit werd ook een birdie (!) op hole 18)

Longest rood Wim Hoogendijk

Neary rood     Selma v.d. Berg

Neary geel      Wim van Winden

1e prijs

dames Alice van London (18) heren Wim van Winden (20)

2e prijs

dames Myra Spierings (15) heren Han Hordijk (19)

3e prijs

dames Annemarie Kromhout (13) heren Henk Wijzenbroek (18)

Birdies 3 2x Wim van Winden & 1x Piet van Bokkum

Via de verloting : Thea Rook, Anton Spierings en de jarige (!) Annemarie Kromhout

de Seniorencommissie.

Voor de foto's klik HIER