Nieuws

Ries maakt kennis met Jannie Zeeman

21/05/2019
Lees verder

Wijziging Strokeplay en Stableford kampioenschappen 2019

19/05/2019
Lees verder

Eerste club kampioenschap van 2019

15/05/2019
Lees verder

Laatste competitiedag dames

15/05/2019
Lees verder

Heren Senioren 2 gepromoveerd naar de 4e klasse

13/05/2019
Lees verder

Onze Eerste: de kop is eraf

23/03/2015

Zondag 22 maart opende Golfclub Hitland officieel het golfseizoen 2015. De weersvoorspelling kon ermee door: beetje frips, zoals ze in Rotterdam zeggen, temperaturen dus iets onder normaal, maar wel een zonnetje. Eigenlijk niet echt Onze Eerste Weer, want elk jaar krijgen we een bui op de pet en het bleef nu droog.

Onze Eerste is natuurlijk traditioneel de eerste qualifying wedstrijd van het seizoen, dus je kunt laten zien dat je de hele winter serieus getraind hebt. De holes weer op normale lengte en strak gemaaide fairways, heerlijk!

Ervaring uit het verleden heeft de WECO doen besluiten deze jaaropener om te zetten van strokeplay naar stableford. En dat was maar goed ook. Net als vorig jaar: geen deuk in een pakkie boter, niemand met 36 puntjes, een CSA van -4 en Reduction Only. Eigenlijk echt een Onze Eerste uitslag. Maar wel: iedereen op tijd binnen, na een lange ochtend bibberen van de kou en neerstrijken op het terras in het zonnetje.

Bestuursvoorzitter Boy Kodde sprak de goegemeente toe en wenste een ieder een zonnig golfseizoen.

Wedstrijdleider, wecovoorzitter Gert Boverhoff straalde overtuigend zijn voorjaarsenergie uit, want met elkaar hebben we het altijd top. Hij complimenteerde de top 3:

1 Erwin van Dongen (34 pnt), 2 Ingrid Erkens (34 pnt), 3 Sam Karreman (32 pnt).

De twee neary’s waren voor Ingrid Erkens en Danielle Remmerswaal.

De complete uitslag vind je elders op de website in het wedstrijdgedeelte.

Omdat de Order-of-Merit-winnaars, Colin Bruijnen en Maarten ter Laak, niet aanwezig waren konden de trofeeën in deze categorie niet uitgereikt worden. Dat doen we een andere keer wel.

De kop is eraf en gelukkig hebben we de foto’s nog. Zie Wedstrijd Weekend Fotoalbum.

Han Hordijk

Weekend wedstrijdcommissie