Nieuws

Matchplay kampioenschap 2019: finales in de herfstzon..!

17/09/2019
Lees verder

Het nieuwe handicapsysteem dat wereldwijd ingevoerd wordt...

12/09/2019
Lees verder

Ries maakt kennis met....

11/09/2019
Lees verder

Goede doelen wedstrijd 22 september 2019

10/09/2019
Lees verder

Tussenstand Order of Merit

02/09/2019
Lees verder

Matchplay kampioenschap met buien op de pet

22/06/2015

Op 20 en 21 juni speelde Golfclub Hitland de Matchplay Kampioenschappen. Geen stress, geen fouten maken en uitgekookt spelen, want je hebt maar één keer per paar jaar de kans om je de beste golf(st)er van de club te kunnen noemen, of liever gezegd: je op het schavot te laten hijsen om bord, beker, de niet te versmaden kostelijke HIT dinerbon en het applaus in ontvangst te kunnen nemen. De Matchplaykampioen is immers de grootste kampioen van de club, waar op sommige verenigingen zelfs een ere-parkeerplaats voor bestaat met zo’n bordje erbij: gereserveerd Matchplaykampioen.

Hoewel het bij de dames volgens de plaatsingslijst verliep, een finale tussen de nummers 1 en 2, was het bij de heren wel anders. De top 3 van de geplaatste spelers had het veld al geruimd. Toch was het ‘herenveld’ op papier aan elkaar gewaagd. Bij de laatste 8 waren 7 single handicappers en de achtste had hcp 12. Wie een fout maakte en een bogey moest noteren, stond gelijk 1 down, want de heren lieten nergens gras over groeien en speelden met het mes op tafel.

De toeschouwersronde, vroeger de verliezersronde en zondag de prutsersronde genoemd door een gewaardeerd clublid was weer een gezellige toestand. De scores vielen wat tegen door de regen, de wind en de herfstachtige temperatuur op de langste dag van het jaar. Elvin Robbinson won het potje met 36 punten en op de valreep daalt zijn hcp nog wat door een CBA van -2.

De uitslagen van het kampioenschap:

Dames

  • 1Alexandra van Rossum
  • 2Daniëlle Remmerswaal
  • 3Ingrid Erkens

Heren

  • 1Wim van Winden
  • 2Michel Koorn
  • 3Rien Roodenburg

In de dankwoorden van de kampioenen werd stilgestaan bij de organisatie, het restaurant en deze keer in het bijzonder de baan, die er mooi bijlag. Op zaterdag gemaaide greens en nieuwe pinposities op zondag, de dropzones op holes 2 en 10. Complimenten voor de greenkeepers. Ze dankten ook in het bijzonder hun flightgenoten / tegenstanders. Zonder hen was het nooit wat geworden etc.

Spreekstalmeester van dienst, weco voorzitter Gert Boverhoff reikte in het goed gevulde restaurant – op het terras kon niet vanwege de zoveelste bui op de zondag - de borden, bekers en bonnen uit en Clubvoorzitter Boy Kodde sprak namens het bestuur vriendelijke woorden en bood allen een drankje aan.

Voor de foto’s, kijk bij: Commissies > Wedstrijd Weekend > Fotoalbum > Matchplay Kampioenschap

Uw verslaggever,

Han Hordijk