Eindstanden Voorjaar Eclectic 2024: de winnaars!

13/02/2024
Lees verder

Matchplay kampioenschap 2019: finales in de herfstzon..!

17/09/2019

Na de  strokeplay voorrondes van dames en heren was de beurt aan de finalisten in het weekend van 14 en 15 september.  Bij de voorrondes moest nog gebikkeld worden in de regen, het finale weekend werd 2 dagen in het zonnetje gespeeld.

De heren hadden via de voorronde het aantal finalisten reeds teruggebracht naar 16 spelers voor de 1/8 finale. De winnaar van vorig jaar, Maarten, was geplaatst en hoefde zich niet te kwalificeren.

Bij de dames speelden 4 dames hun voorronde op 14 september, met als doel de halve finale op zondag te spelen. Er waren 6 dames die al op 7 september hun voorronde hadden gespeeld, dus die moesten het resultaat van de anderen afwachten voor de 4 begeerde plaatsen op de zondag. Van beide voorronde dagen gingen er 2 speelsters door naar de ½ finale op zondag:  Amira en Soemie, Jannie en Gladys.

In de 1/8 finale en kwart finale heren werden de kaarten geschud:  Maarten, Wim, Danny en Patrick kwalificeerden zich voor de ½ finales en mochten dus beide dagen heel vroeg op en per dag 2 rondes spelen: een ware marathon.  Afvallers konden nog meedoen met de toeschouwersronde op de zondag, dan wel als pleister op de wonde of gewoon voor de gezelligheid op het terras: deze wedstrijd werd met een prachtige score gewonnen door Willem Kaat (40 stb).

In de halve finales heren waren de nummers 1 en 2 in de plaatsingslijst ongenaakbaar:  Danny en Patrick werden door resp. Maarten en Wim naar de troostfinale verwezen. Bij de dames gebeurde hetzelfde: Amira versloeg  Soemie en Jannie versloeg  Gladys.

De finale flights in de middag werden met enige regelmaat bezocht door de vliegende WECO brigade Sandra en Inge, die vanuit hun buggy de mooie shots bewonderden. Ook persmuskiet Han was hier en daar aanwezig om de flights te vereeuwigen op het digitale ijzer.  De finales waren spannend en werden tot op de laatste holes gespeeld: Jannie mocht zich pas na hole 17 winnares noemen na zwaar verzet van Amira: 2 up/1. Bij de heren duurde het gevecht tot op de green van hole 18, waar Wim zich terug wilde vechten van 1 down naar AS. Het lukte niet door de geweldige chip naast de vlag van Maarten, die daardoor (wederom) de terechte winnaar werd van het kampioenschap bij de heren.  De derde plaatsen werden opgeëist door Soemie en Danny.

Dankzij het heerlijke weer konden Sandra en Inge de prijsuitreiking op het terras doen; de wisselbekers, de trofeeën en bubbels werden met de nodige toelichtingen en veel plezier door de WECO uitgereikt, in ontvangst genomen door de gelukkigen en voorzien van de prachtige foto’s van Han.

Het was nog lang gezellig op het terras, op naar de volgende wedstrijd op 22 september!