Nieuws

Update van de werkgroep Scenario vorming

20/08/2019
Lees verder

In deze 31e aflevering maakt Ries kennis met Ellen Snoodijk

20/08/2019
Lees verder

WECO Maatjes Strokeplay op zaterdag 7 september, met wie jij wilt spelen…

20/08/2019
Lees verder

Golfbaan Hitland Trofee

19/08/2019
Lees verder

Inschrijving geopend voor de Pro Challenge op Golfbaan Hitland!

17/08/2019
Lees verder

Haringwedstrijd 2016, een kostelijke traditie, nu met nog meer foto's!!

04/07/2016

Op 2 juli werd weer de traditionele Haringwedstrijd bij Golfclub Hitland gespeeld.

De alom bekende uitspraak “vis moet zwemmen” werd door de weergoden wel erg letterlijk genomen. Om 09.00 uur kwam het water met bakken uit de lucht vallen. Maar toen de wedstrijd om 09.30 begon, klaarde het al snel op. Naar mate de wedstrijd vorderde werden de weersomstandigheden aangenamer. Bij de hut op de kruising van hole 2-3-11-12 stonden Marjan, Selma en Trix met de nodige versnaperingen voor alle deelnemers. Dit punt passeer je vier keer tijdens de wedstrijd, met als gevolg dat de kaas, worst, rode en witte wijn, korenwijn en jus d’orange aan het einde van de dag schoon op waren.

Dat deze consumpties effect hebben gehad op de spelers blijkt wel uit de scores. Bij de dames werd Lannie Kempers 1e met 36 stablefordpunten en bij de heren won Danny Fennema met maar liefst 45 stablefordpunten.

Bij binnenkomst op het terras zagen de spelers waar ze de hele wedstrijd op hadden gewacht: de haringkar. Voor iedereen waren er twee, ter plekke schoongemaakte, haringen. En het mag gezegd, ze smaakten voortreffelijk. Ze gleden naar binnen zoals het echte haringen betaamt. Iedereen was dan ook vol lof. Het was een heerlijk golfdag, en we gaan ervan uit dat de evenementencommissie deze traditionele wedstrijd ook volgend jaar weer organiseert. Bij de prijsuitreiking dankte commissievoorzitter Jaap Christiaanse de eerder genoemde weergoden, het personeel van HIT (vis moet immers zwemmen;-) en zeker niet in de laatste plaats de zeer gewaardeerde ‘haringboer’.

De evenementencommissie

Klik HIER voor de foto's, en wilt u alle foto's zien, ze zijn zeer de moeite waard, klik dan HIER