Nieuws

Inschrijving geopend voor de Pro Challenge op Golfbaan Hitland!

17/08/2019
Lees verder

Eindklassement WECO Monthly Medal 2019

14/08/2019
Lees verder

Lessen is leuk: wat willen wij eigenlijk? Inventarisatie Golfschool

14/08/2019
Lees verder

Stormachtige Monthly Medal finale en Eindklassement …

12/08/2019
Lees verder

Handicart wedstrijd woensdag 28 augustus 2019

08/08/2019
Lees verder

Groene Hart Golfdag 2016

22/04/2016

Het was alweer de tiende keer dat de seniorengolfers van GC Hitland de traditionele Groene Hart golfwedstrijd speelden - op 21 april jl.

De argeloze bezoeker van restaurant HIT zal zich al op 20 april verbaasd hebben afgevraagd wat de bedoeling was van de rijke bloemen- en struikenweelde die stond uitgestald op het terras. Je kunt immers ook niet bevroeden dat het duo Sint en Piet voor een tweede keer in het land zou verschijnen om cadeautjes uit te delen.

Toch is dat precies wat er aan de orde was: onze Boskoopse sponsoren hebben opnieuw voor een fleurig feest gezorgd! Ze voeren een karrenvracht planten met zich mee en delen die bij wijze van "prijsuitreiking" met gulle hand uit. Op deze golfdag gaat elke deelnemer naar huis met minimaal een fraaie plant of heester - en de meesten met meer dan één (!).

De wedstrijdleiding stond al vanaf 07.45 uur in de startblokken om een en ander vlot te doen verlopen ! En er was volop koffie en thee natuurlijk.

De dag begon frisjes maar de zon zette door en we beleefden een heerlijke zomerse voorjaarsdag. Groot onderhoud aan de baan (de greens op 17 en 18 zijn bijvoorbeeld GUR) hinderde ons niet om een zeer geslaagde wedstrijd te spelen.

Gelukkig hebben we op deze dag een zeldzame shotgun-start waardoor het hele gezelschap- 74 deelnemers - zich binnen een kort tijdsbestek op het terras kon installeren. Voordat de laatste golfer z'n scorekaart indient verloopt er nog wel wat tijd maar dan is het ook zover : Theo Stolwijk, gesecondeerd door Rien van Tol, begint de prijzen te verdelen. Deze keer was het motto "iedereen een prijs" en de volgorde werd dan ook bepaald door het toeval. Aanvankelijk leken de prijzen helemaal toe te vallen aan dames. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het rituele zoenen bij de prijsuitdeling. Later hebben de heren toch de schade ruimschoots kunnen inhalen.

Over de zeer gevarieerde voorraad bloemen, planten en heesters krijgen we eerst botanische les - beknopt, duidelijk en geestig. Theo ging in zijn jonge jaren op verkooptocht gewapend met een turfdikke catalogus met zo'n 10.000 planten. Gelukkig speelden de meeste bestellingen zich af op de beginpagina's, maar toch - je moest van alles wel wat afweten (!). En nog steeds rollen de meest ingewikkelde latijnse namen moeiteloos van Theo's tong. Al gauw mocht de seniorencommissie opdraven om iedereen een witbloeiende saxifraga uit te delen. En de leden kregen er meteen een mooie plant (een roze struik lavendelheide) extra bij. Ook aan de bediening van HIT was gedacht. Daarbij is de magnolia susanne spontaan herdoopt tot Magnolia Sandra.

De zieken en nog-een-beetje-zieken kregen ook een extraatje.

Vervolgens was er aandacht voor de birdies, de leary, neary en longest.

De betreffende winnaars zijn :

Birdies: Jozé van Rooijen (2x), Nico Ammerlaan en Ton Somers

Neary Rood: Jozé van Rooijen;  Neary Geel: Ton Somers

Leary Rood: Marja van Dijk;  Leary Geel: Nico Ammerlaan

Longest Rood: Ina Bientjes;  Longest Geel: Piet van Bokkum

In een uurtje tijd was het hele terras omgetoverd tot een grote tuin vol plantaardigheden. Tegen de 200 exemplaren passeerden de revue - van een mini-clematis tot aan de moerascypres ! Of deze laatste nu de metasequoia glyptostroboides of de taxodium distichum was, is uw verslaggever even vergeten. Sorry hoor. Nieuwe eigenaar pas op - hij kan zomaar 20 m hoog worden. Of meer . .

Zo werd de Groene Hart golfdag 2016 wederom een enorm succes en we zijn onze Sint en Piet zeer erkentelijk voor hun overvloedige prijzenfestijn.

Klik hier voor de foto’s van deze onvergetelijke dag.