Nieuws

Wedstrijdkalender 2020 Golfclub Hitland

23/01/2020
Lees verder

Ieke Snoek-Klaver overleden

22/01/2020
Lees verder

Ryder cup 2020 Hitland

20/01/2020
Lees verder

Trainingsaanbod vrijwilligers

08/01/2020
Lees verder

Nieuwjaarsreceptie

24/12/2019
Lees verder

Foursomekapioenschap met toeters en bellen

29/06/2015

Op zondag 28 juni organiseerde Golfclub Hitland het Foursomekampioenschap. De duo’s in de baan scoorden er redelijk op los, maar de gebruikelijke 90% handicapverrekening verhinderde verbluffende uitslagen. Strokeplay is natuurlijk ‘killing’ als het even misgaat, zeker voor de wat hogere handicappers. Samen met één bal in zo weinig mogelijk slagen naar de hole eist van de koppels veel meer geduld met elkaar: een mooie afslag is voor je het weet verprutst door de partner, maar het omgekeerde gebeurt natuurlijk ook. Goed overleg begint al op hole 1: ‘Wie slaat de even en wie de oneven holes af’, of ‘als jij de bal nou daar neerlegt, dan sla ik hem wel op de green’. En geduld met elkaar was er genoeg. Geen onvertogen woord, dus een kampioenschap als dit heeft kennelijk ook een relatietherapeutisch effect.

De helft van het veld scoorde onder de 80 slagen netto en dat kon er zeker mee door en meedoen is belangrijker dan winnen natuurlijk. De totale uitslag is op de site te zien, maar de top drie wordt zoals gewoonlijk hier eervol vermeld:

1  Sandra van Dongen en Cok de Wever

2  Jannie Zeeman en Jan de Wever

3  Janneke en Boy Kodde

Mede namens haar wettige echtgenoot sprak Sandra woorden van dank aan de wedstrijdleiding, Robert Okkerse en Sylvia van de Cammen, aan de droge baan, het restaurant en Gladys Jong, van wie ze een Suridollar als marker had gekregen. Die dollar betekende veel voor Sandra en bracht haar geluk. Het hele terras zal Gladys benaderen, want als dat echt werkt …

Voorafgaand aan de prijsuitreiking zette uw verslaggever namens het bestuur Joke Lutterman nog even in het zonnetje. Na ruim 10 jaar zeer trouwe dienst als lid van de seniorencommissie kreeg ze het laatste beeldje uitgereikt als eerbetoon voor haar trouwe dienst.

Na de prijsuitreiking kreeg wecovoorzitter Gert Boverhoff het woord en de gelegenheid om Elvin en Jolanda Robbinson uit te zwaaien. Elvin en Jolanda gaan emigreren naar Barbados. Gert benadrukte dat stilstaan bij dit onheuglijke feit geen weco actie was. Alle vrienden van Elvin, een zelden of nooit ontbrekende deelnemer aan alle weekendwedstrijden, hadden geld ingezameld en Gert overhandigde een Hollands Pakket vol met leuke en lekkere dingen, samengesteld door Ingrid Erkens. Elvin, die zonder twijfel het vrolijkste lid van onze prachtige club is (zie de foto’s) dankte allen die hadden bijgedragen en hij trakteerde op een drankje met bitterballen. Tot slot ging het gezelschap op de foto, een plaatje dat later historische waarde zal blijken te hebben op het zonnige Barbados.

Het was weer een fantastische dag van onze onvolprezen golfclub. De foto’s zijn te zien bij commissies>weekend wedstrijd>albums>Foursomekampioenschap.

Uw verslaggever,

Han Hordijk