Nieuws

Update van de werkgroep Scenario vorming

20/08/2019
Lees verder

In deze 31e aflevering maakt Ries kennis met Ellen Snoodijk

20/08/2019
Lees verder

WECO Maatjes Strokeplay op zaterdag 7 september, met wie jij wilt spelen…

20/08/2019
Lees verder

Golfbaan Hitland Trofee

19/08/2019
Lees verder

Inschrijving geopend voor de Pro Challenge op Golfbaan Hitland!

17/08/2019
Lees verder

Finale Monthly Medal op het terras altijd het leukst

21/09/2015

Je zou toch denken dat iedereen in september, na een mooie zomer, die bol stond van heerlijk golf op onze prachtige baan, de sterren van de hemel speelt? Ik kan u vertellen dat als ik teruggraaf in mijn geheugen - sinds jaar en dag doe ik verslag van de finale MM - ik geen Himmelhoch Jauchzend verhaal vind van deze wedstrijd. U begrijpt dat mijn geheugen in de computer zit. Zum Tode betrübt is het nou ook weer niet, dus Goethe laten we verder rusten. Hoewel: Glücklich allein ist die Seele, die liebt. Onze zieltjes houden zielsveel van ons prachtige golfspel, dat wel. En waarom deze hoogdravende teksten? Ach, soms moet je wel eens het oude cultuurgoed erbij halen om te beschrijven dat het op z’n Hollands gezegd weer ‘niet veel soeps’ was. Als ik zou citeren wat onze Hitlanders eruit laten floepen als voor de zoveelste keer een puttje misgaat … Dan maar liever Goethe voor een keertje.

Een CBA van -3 zegt genoeg over het spel, maar niet getreurd. Als we op het terras zijn aangeland zijn we alle misère al lang weer vergeten en maken we er een feestje van.

We hadden twee uitslagen: de dagprijs en het overall klassement, want het was immers de finale. Maar voordat uw verslaggever de prijzen uitreikte werd Charlotte Roodenburg nog even in het zonnetje gezet. Op facebook en onze site hadden we al gemeld dat ze het NGF meisjesminiklassement tot 12 jaar had gewonnen, en nu zat ze gewoon op het terras en konden we bij wijze van spreken een handtekening aan haar vragen. Toeval is logisch.

De uitslagen:

Longest drive dames: Danielle van Pelt

Longest drive heren: Senol Uyrum (ca 260 meter)

Neary: Senol Uyrum

Dagprijs stableford: 1 Jaap Schouten, 2 Joke Lutterman, beiden 34 punten

Dagprijs strokeplay: 1 Patrick Klein Breteler nettoscore 68, 2 Senol Uyrum nettoscore 71 (bruto 76 slagen!!)

Eindklassement stableford: 1 John Siteur, 2 Erwin van Dongen, 3 Jan de Wever

Eindklassement strokeplay: 1 Jan Boshart, 2 Colin Bruijnen, 3 Alex Stewart

Uw verslaggever was als wedstrijdleider veel dank verschuldigd aan Sylvia van der Cammen die ’all the dirty work’ had verricht om de wedstrijd in goede banen te leiden en aan Robert Okkerse die de klassementen had bijgehouden en weer bergen computerwerk verrichtte.

De eerst volgende Monthly Medal staat gepland voor eind maart 2016. We zien elkaar voor die tijd ongetwijfeld op de baan of het terras.

Namens de Weco,

Han Hordijk

Voor de foto's: commissies>wedstrijd weekend>fotoalbum>MM finale