Nieuws

Ries maakt kennis met Sam

14/11/2019
Lees verder

‘Oliemannetjes’ van Golfclub Hitland bedankt!

10/11/2019
Lees verder

Zaterdag 7 december: Touwtjes wedstrijd!

04/11/2019
Lees verder

Order of Merit

30/10/2019
Lees verder

Ries maakt kennis met ....

28/10/2019
Lees verder

Eindejaarsdiner Senioren GC Hitland, 16-12-2015

20/12/2015

Op "onze" donderdag - deze keer was het de 16e december jl. - hebben we het golfjaar 2015 uitgeluid met een feestelijk etentje in restaurant HIT.

De golfbaan was gesloten wegens wateroverlast en de buitentemperatuur was ca 16 - 17 graden Celcius. We beleven de hoogste seizoentemperaturen die ooit zijn geregistreerd.

Waarschijnlijk heeft de heer Celcius (1701-1744) deze hoge waarden zelf nooit meegemaakt ! Overigens : aanvankelijk wilde Celcius het water-kookpunt op nul en het vriespunt op 100 zetten en dan was het hier nu nog veel heter geweest !!

We hebben onszelf dus zonder sportieve prestaties rustig in tenue de ville kunnen steken en het moet gezegd - de dames zagen er prachtig uit.

Dat je je op weg begeeft naar de golfbaan terwijl de schemering al aanvangt is al bijzonder. Het geeft dat speciale gevoel dat er iets anders dan anders in de lucht hangt.

Laten we 't het Senioren-einde-jaars-gevoel noemen.

En daar bovenop, waar krijg je een lekker buffet-diner voor 20 euri's ??

Precies - nowhere !

Tussen 4 uur en 5 uur vulde zich de omgeving van de bar met het deelnemersveld van 54 personen. Drankje, praatje, voorpret - het was van meet af aan een hele gezellige boel.

Na het woord van welkom gaf de voorzitter nog even een overzicht van de prijswinnaars van het afgelopen seizoen. Onder onze dames en heren zijn de talenten breed verdeeld.

Enkele uitzonderingen daargelaten. Zelfs Sinterklaas heeft zich daar al mee bemoeid.

Ook merkte Wim op dat je er op een dag als deze goed aan doet eens stil te staan bij verleden, heden en toekomst. Dit item zou tijdens het diner verder aan bod komen.

Toen was het de beurt aan Gerard - onze secretaris /statisticus - voor het uitreiken van de Order of Merit. De getalenteerde gelukkigen kregen een fraaie trofee van geslepen glas overhandigd. Het vaststellen van de volgorde van deze scores vergt een jaar lang zorgvuldig bijhouden van alle wedstrijdresultaten - voorwaar een enorme klus.

Waarvoor een terecht applaus weerklonk !

De bewuste golf-toppers zijn :

Dames 1. Marjan Hermann Heren 1. Wim van Winden (4e opeenvolgende keer ! ) (2e opeenvolgende keer ! )

2. Soemi Sukhraj 2. Piet van Bokkum

3. Marja van Dijk 3. Hans Heijnraets

( afwezig, uitreiking volgt)

Tegen half 7 werd het buffet geopend - we verhuisden naar de tafeltjes die waren versierd met prachtig opgemaakte kerststukken. De gezellige sfeer werd nog verhoogd door de leuke naamkaartjes annex nieuwjaarswensen !

Uit de diverse buffetten die Restaurant HIT op het menu heeft staan was de : Oud-Hollandse variant gekozen. Een voltreffer !

Omdat de golfwedstrijd was afgelast is de prijsuitreiking veranderd in een loterij - de lootjes waren bij binnenkomst al uitgedeeld. Dus ook een non-playing deelnemers kon iets "winnen" . De fraaie bloemstukken werden vlot aan nieuwe eigenaren gekoppeld.

Voor de hoofdprijs, gesponsord (!) door Louis en Nellie Hermans, trok Louis het nummer van Jozé van Rooijen - zij ging naar huis met een fraaie travelcover waarin haar golfclubs terdege beschermd mee op vakantie kunnen.

Voor een literaire bijdrage zorgde Kees Vendrig - hij declameerde een fraai en komisch gedicht over al die factoren die er ons aan herinneren dat we een jaartje ouder worden.

In zijn eerder aangekondigde toespraak ging voorzitter Wim in op het verleden - een uitstekend seizoen vol goed weer en goede temperaturen. In het heden - letterlijk het actuele diner - was zichtbaar en voelbaar hoezeer we goed met elkaar overweg kunnen

( iedereen praat met iedereen ) en we doen er goed aan dit in de toekomst precies zo voort te zetten.

In het spoor van Rory McIlroy, wereldgolfer nr.1, memoreerde Wim ook dat het de moeite waard is te bedenken hoe er in de wereld om ons heen, ook dichtbij, meer aan de hand is dan alleen lekker sport bedrijven. Extremisme en (burger)oorlogen zijn ook aan de orde van de dag. Veel van wat wij als "probleem" ervaren valt daarbij in het niet.

Een viertal leden dat in 2016 naar elders vertrekt gaf hij onze goede wensen mee.

Ook gaven twee vers toegetreden golfers - Gert Jan en Rinus, die hun eerste seizoen bij ons hebben volgemaakt - een korte impressie van hun ervaringen. Er wordt serieus golf gespeeld op een mooie baan en in een uitstekende atmosfeer waarin men ook interesse laat blijken voor het wel en wee van de ander.

Een riant dessert en een rondje koffie sloten het diner af waarmee Sandra en haar team ons verwend hebben. Ook: complimenten voor de kok !

We wensen elkaar goede feestdagen toe en een gezond en sportief 2016.

De Seniorencommissie

Voor de foto's klik HIER