Nieuws

Ries maakt kennis met Sam

14/11/2019
Lees verder

‘Oliemannetjes’ van Golfclub Hitland bedankt!

10/11/2019
Lees verder

Zaterdag 7 december: Touwtjes wedstrijd!

04/11/2019
Lees verder

Order of Merit

30/10/2019
Lees verder

Ries maakt kennis met ....

28/10/2019
Lees verder

Eindejaardiner Senioren GC Hitland, 15-12-2016

19/12/2016

Precies een jaar geleden stond er in het verslag van het eindejaardiner 2015 dat:

De golfbaan was gesloten wegens wateroverlast en de buitentemperatuur was
ca 16 - 17 graden Celcius. We beleven de hoogste seizoentemperaturen die ooit
zijn geregistreerd.
Deze keer konden we uitstekend golfen en lagen de zomergreens er goed bij. Met een vijftigtal deelnemers verliep de wedstrijd vlot en de laatste flight van 13.08 uur was om 15.15 uur binnen. Omdat de opening van het buffet tegen 18.00 uur was gepland gingen veel leden nog naar huis om de sportkleding te verwisselen voor iets stemmigs.
En zo begon "HIT" zich na vieren gestaag te vullen met een herboren publiek in feestkleding. De commissie had 3 munten pp. uitgedeeld - je kon dus heel voordelig een paar lekkere consumpties tot je nemen.
Sfeer ? Erg gezellig ! Zoals we dat feitelijk altijd wel kennen bij onze senioren.
Terwijl buiten de schemering inviel ging de wedstrijdleiding over tot de prijsuitreiking.
Er was heel behoorlijk gepresteerd. De dagwinnaars waren :
DAMESHEREN
1Jacqueline 't Hoen 21 ptLouis Hermans 20 pt
2*Greta den Hertog16 ptJaap Christiaanse20 pt
3Annemarie Kromhout 16 ptWim Kleijer19 pt
*) In feite had Riet Romijn 17 pt, maar zij moest vroeg vertrekken en liet haar prijs
"schieten". Naar verluidt bruist het in de regio Boskoop van nog meer feestelijk-
heden.
Daarna zagen we de wedstrijdleiding bezig het café om te toveren tot restaurant. Onze onvolprezen Gerard had fraaie placemats ontworpen die door tussenkomst van Piet van Bokkum waren geprint op stevig papier. Ook was er een set kunstige menukaarten annex naamkaartjes. De tafels waren verder extra fraai aangekleed met kerststukken die de zus
van Marianne Schriek heeft geproduceerd. Deze kerststukken waren ook de prijzen voor dagwinnaars en als zodanig voorzien van een duidelijk "naamkaartje".
Heel doordacht allemaal en bijzonder sfeerverhogend.
In de voorbereidingsfase was het wildbuffet geselecteerd en kort na 18.00 uur ging dat open.
Omdat onze voorzitter op familiebezoek was in Houston, Texas (waarvandaan hij een mailtje stuurde met goede wensen) trad Gerard op als spreekstalmeester. Ook dat kan hij goed.
Een terugblik op het voorbije jaar deed ons weer terugdenken aan die fatale week waarin Marjan Rogaar volkomen onverwacht kwam te overlijden.
Het was een goede zaak dat Fred aanwezig was.
Gerard weet uit zijn database een serie aardige feiten te distilleren - voor een overzicht
van onze golfprestaties en de foto's wordt gaarne verwezen naar de website www.oomsenioren.nl. (Klik HIER voor de foto's) die veel gegevens ter zaken bevat. (oom staat voor Order Of Merit).
En die steeds actueel is bijgewerkt.
Hoofdzaak was natuurlijk het bekend maken van de Order of Merit. Bij de mannen heeft Wim van Winden veruit de hoogste score behaald, met Nico Ammerlaan als goede tweede en Ton Somers op plaats drie.
Bij de dames heeft Jacqueline 't Hoen de erepalm in de wacht gesleept - met een neus- lengte voor nummer twee, Joke Lutterman. Derde werd Selma v.d. Berg.
Nogmaals - bekijk de website en zie hoe de verhoudingen allemaal liggen.
Het buffet was heerlijk en het werd door Sandra en haar mensen voortvarend en gezellig opgediend. Jammer genoeg raakte een afspraak over twee individuele menu's tussen wal en schip, dat moet beter kunnen Hit.
Toen kwamen de mutaties in de seniorencommissie ter sprake. Ben Volder werd dank gezegd voor zijn medewerking in de laatste paar jaren. Als nieuwe leden zijn gemeld Ries Rook en Jan Willem Woudenberg - daar is de commissie verheugd over !
Als secretaris zal Geert Boerma gaan optreden - hij draagt het beheer van de financiën over aan Jaap Christiaanse.
Tot slot moest het hoge woord eruit - Marianne sprak de scheidende (!) Gerard met een paar warme woorden toe. Hij heeft langdurig heel veel werk in de commissie verzet - en was een vraagbaak voor computer- resp. IT-problemen - waarvoor we hem veel dank verschuldigd zijn !
Helaas - aan alle goede dingen komt een einde.
Fijn is dat Gerard de website nog wil blijven bijhouden (die van de oomsenioren dus).
Hem is uitgeleide gedaan met een fraaie golftrofee. Zie de foto's in het foto-verslag.
We wensen Gerard en Trix (o.a. actief in de Evenementencommissie) veel goeds toe in de komende jaren en tot ziens bij de edele golfsport.
Tenslotte, we kunnen best optimistisch zijn over de toekomst met de relatief grote groep senioren die de GC Hitland onder zijn leden telt : een zeer goed gemutst gezelschap waarin goed gegolfd wordt en heerlijk gefeest.
Een paar prijswinnaars vroegen tussentijds het woord en dankten de commissie voor het organiseren van steeds weer aangename wedstrijden en soms feestelijkheden.
Met die waardering zijn we als commissieleden natuurlijk best blij !
De seniorencommissie,
Geert Boerma