Nieuws

Eindejaarsgolf en -diner senioren Golfclub Hitland

14/12/2018
Lees verder

Inspirerend verhaal van onze regelcommissaris John Siteur

10/12/2018
Lees verder

Woon je in Capelle of Krimpen: houd je brievenbus in de gaten ...

10/12/2018
Lees verder

Sinterklaas & Zwarte Piet bezoeken de Hitlandsenioren nu met meer foto's

07/12/2018
Lees verder

Dames spelen pepernotenwedstrijd

04/12/2018
Lees verder

​Strakke baan, snelle greens en vrolijk volk bij Onze Eerste

21/03/2016

Strakke baan, snelle greens en vrolijk volk. Zo is’t bij de teebox van hole 1, waar uw verslaggever zijn vrije zondagmorgen doorbrengt. Het lijkt op een sprookje dat begint en de eerste afslagen zijn niet verkeerd. Gaandeweg lijkt het echter dat de boze heks uit het sprookje de ballen de verkeerde kant op stuurt. In sprookjes geloven we niet, maar dat van die verkeerde ballen, tja, dat was wel een feit. Met een CBA van -4 en RO (reduction only, dus alleen als je je handicap verbetert wordt het geteld), we doen het er maar mee. Nou is Onze Eerste doorgaans een potje golf dat je gauw wil vergeten, maar de wedstrijd wordt deze keer ook nog gebruikt als uitsmijter van de wintereclecticcyclus (toch maar weer een woord met 4 c’s).

Bij de prijsuitreiking fêteert wedstrijdleider en wecovoorzitter Robert Okkerse de top van het klassement van de winterwedstrijden, waarvan door de regen de helft in het water was gevallen. Hij reikt de trofeeën van de Order of Merit over 2015 voor de winnaar en de runner-up uit en zet de prijswinnaars van Onze Eerste in het kunstzonnetje: de flits van een fotocamera. Dat niet alle prijswinnaars hebben kunnen wachten om dit feestje mee te maken, interesseert de aanwezigen geen bal. Vrolijk volk dus.

Als dan de voorzitter van onze kostelijke Golfclub Hitland het woord krijgt, blijven zelfs de spelers die op het punt staan om aan hun stutten te trekken nog even zitten. Hij wenst allen een fantastisch golfjaar en biedt een drankje aan namens het bestuur om te toasten op mooie golfresultaten met een strakke baan, snelle greens en vrolijk volk. Wie spreekt zo’n voorzitter dan tegen?

De uitslagen:

Order of Merit:

Winnaar: Erwin van Dongen, Runner-up: Martine van Gennip

Wintereclecticklassement:

Netto (dus na handicapverrekening)

1eInge Arts, 2eWim Rietveld, 3eAlex Stewart

Bruto (dus zonder handicapverrekening)

1eRichard Ouwerling, 2eRobert Okkerse, 3eMarcel Buurman

Onze Eerste:

Neary: Cok de Wever, Longest dames: Sandra van der Poel, Longest heren: Marcel Buurman

1eTheo van der Bie, 2eBart Limpens, 3eJane Petri

Klik hier voor de foto's

Uw verslaggever,

Han Hordijk