Nieuws

Update van de werkgroep Scenario vorming

20/08/2019
Lees verder

In deze 31e aflevering maakt Ries kennis met Ellen Snoodijk

20/08/2019
Lees verder

WECO Maatjes Strokeplay op zaterdag 7 september, met wie jij wilt spelen…

20/08/2019
Lees verder

Golfbaan Hitland Trofee

19/08/2019
Lees verder

Inschrijving geopend voor de Pro Challenge op Golfbaan Hitland!

17/08/2019
Lees verder

Afscheid van Golfclub Hitland met een bloemetje

10/11/2016

Daar stond ik voor de deur in Krimpen aan den IJssel met een prachtig herfstboeket. Ton Sinoo deed zelf open en keek met verraste ogen naar mij en het boeket. ‘Bij een afscheid hoort een bloemetje’ zei ik en refereerde aan de brief waarin Ton meldde dat hij zijn lidmaatschap van de golfclub wilde beëindigen. Hij schreef: ‘de conditie van de benen gaat achteruit en golfen gaat niet meer’.

Ik hoefde niet uit te leggen dat niet alle leden bij opzegging een bosje bloemen krijgen. Waarom hij dan wel? Ton is 86 en al lid sinds 2000. Hij is in leeftijd het op één na oudste lid van de club. Twee weken geleden speelde hij zijn laatste rondje. ‘Het wordt ook wat lastiger om golfmaatjes te vinden, want van mijn oude makkers kan er bijna niet één meer spelen door blessures en ouderdomskwaaltjes. Nu Ton zelf ook wegvalt wordt dat voor wie nog overbleef in die leeftijdscategorie nog lastiger.

Na een druk werkzaam leven als cargadoor in de Rotterdamse haven geniet Ton al vele jaren van een welverdiend pensioen. Wensen voor de toekomst? Die heeft Ton nog wel: een nieuwe knie en dan toch maar weer de golfbaan in. ‘Ik kom vast wel weer terug, maar dan als greenfee speler’, sprak Ton met glimmende oogjes. Ik weet zeker dat het hem gaat lukken, want zoveel vitaliteit op deze leeftijd: respect!

Uw verslaggever

Han Hordijk