Nieuws

Ryder cup 2020 Hitland

20/01/2020
Lees verder

Trainingsaanbod vrijwilligers

08/01/2020
Lees verder

Nieuwjaarsreceptie

24/12/2019
Lees verder

Senioren Einde jaar wedstrijd 2019 met diner

18/12/2019
Lees verder

Nieuwjaarsbal bij de WECO!

17/12/2019
Lees verder

Afscheid van Golfclub Hitland met een bloemetje

10/11/2016

Daar stond ik voor de deur in Krimpen aan den IJssel met een prachtig herfstboeket. Ton Sinoo deed zelf open en keek met verraste ogen naar mij en het boeket. ‘Bij een afscheid hoort een bloemetje’ zei ik en refereerde aan de brief waarin Ton meldde dat hij zijn lidmaatschap van de golfclub wilde beëindigen. Hij schreef: ‘de conditie van de benen gaat achteruit en golfen gaat niet meer’.

Ik hoefde niet uit te leggen dat niet alle leden bij opzegging een bosje bloemen krijgen. Waarom hij dan wel? Ton is 86 en al lid sinds 2000. Hij is in leeftijd het op één na oudste lid van de club. Twee weken geleden speelde hij zijn laatste rondje. ‘Het wordt ook wat lastiger om golfmaatjes te vinden, want van mijn oude makkers kan er bijna niet één meer spelen door blessures en ouderdomskwaaltjes. Nu Ton zelf ook wegvalt wordt dat voor wie nog overbleef in die leeftijdscategorie nog lastiger.

Na een druk werkzaam leven als cargadoor in de Rotterdamse haven geniet Ton al vele jaren van een welverdiend pensioen. Wensen voor de toekomst? Die heeft Ton nog wel: een nieuwe knie en dan toch maar weer de golfbaan in. ‘Ik kom vast wel weer terug, maar dan als greenfee speler’, sprak Ton met glimmende oogjes. Ik weet zeker dat het hem gaat lukken, want zoveel vitaliteit op deze leeftijd: respect!

Uw verslaggever

Han Hordijk