Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Golfclub Hitland opent golfseizoen met Onze Eerste: verslag

27/03/2024
Lees verder

Toelichting Matchplay-variant 4-bal op 6 april 2024: voor allen!

20/03/2024
Lees verder

Monthly Medal 1 van 2024: verslag

17/03/2024
Lees verder

Matchplay Clubkampioenschap 2024: de inschrijving is geopend!

14/03/2024
Lees verder

Regelavond Matchplay - woensdag 27 maart van 19.30 - 21.00 uur

14/03/2024
Lees verder

Verslag strokeplay kampioenschappen 2020 heren (bruto)

24/06/2020

Hoewel dit jaar de strokeplay kampioenschappen aan (Corona) restricties gebonden zijn, is het elk jaar voor de deelnemers weer een hele klus om 54 holes (verdeeld over 2 weekenden) de scores bij elkaar te houden en dus zo min mogelijk fouten te maken.
In dat opzicht is het strokeplay kampioenschap onveranderd én wint degene die het bovenstaande het beste beheerst. Meestal zijn dat de beste single handicappers van onze golfclub, maar ook zij zijn geen robots.

Na het 1ste weekend (zondag 7 juni, 27 holes) stond Kees Plat (6.5) 3 slagen “los” van Arthur van Schaik (5.6) én 4 slagen van de verrassende nummer 3 Alex Stewart (13.0). Zij hadden al een behoorlijk gat geslagen met de overige deelnemers.

Zondag 21 juni volgde de finale dag en na de 1ste 9 holes in de ochtenduren was de tussenstand veranderd; Arthur van Schaik had inmiddels 6 slagen (!) voorsprong genomen op Kees Plat en 8 slagen op Alex Stewart. En de achtervolgers op de 3 mans kopgroep waren dichterbij gekomen en hadden in ieder geval, met nog 18 holes te gaan, uitzicht op de plekken 2 en 3.

De startvolgorde voor de laatste 18 holes werd tijdens de lunch opgemaakt door de Weco en tijdens het doorgeven van deze starttijden werd de latere winnaar er nog fijntjes op gewezen dat hij weliswaar in de laatste flight zat, maar dat de nummer 1 (Arthur) eigenlijk niet meer te achterhalen was.

Dat wij allen amateurs en geen robots zijn, blijkt maar weer. Want na 17 holes gespeeld te hebben, was het verschil tussen Arthur én Kees nog maar 1 slag in het voordeel van Arthur. En wat zij toen niet wisten, was dat één van de achtervolgers, nieuw lid Ian Pullen (8.8), een mooie ronde (79) had binnen gebracht en de koplopers zeer dicht was genaderd. Zowel Arthur als Kees moesten minimaal een par (4) scoren op de laatste hole van het strokeplay kampioenschap om niet voorbij gestreefd te worden door Ian. Kortom, er stond genoeg druk op de laatste (af)slagen van een ieder.

Apotheose hole 18; Arthur lag na 2 slagen op de green op slechts 4 meter van de pin en Kees lag net buiten de green op ca. 5 meter van de pin. Wat je niet zou verwachten gebeurde toch; Kees maakt zijn birdie en Arthur zijn par en stonden overall gelijk. Ian (nummer 3) volgde uiteindelijk op slechts 1 slag.

Er moest een play-off aan te pas komen om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Lang verhaal kort; de play-off, gespeeld op hole 10, werd gewonnen door Kees Plat die zich alsnog de clubkampioen strokeplay 2020 mag noemen van onze golfclub.

Een woord van dank aan de WECO is zonder meer op zijn plaats en hopelijk spelen we komend jaar een ouderwets strokeplay kampioenschap, waarbij de winnaar(s) geknuffeld mogen worden!     

Groet van Kees Plat