Dames 1 - 27 holes

De speelsters, namens Golfclub Hitland, staand v.l.n.r.

Jannie Zeeman (capt.), Amira Sehovic, Jane Petri, Mary-Ann Hatt, Ingrid Erkens (res.), 

zittend v.l.n.r. Jacqueline t'Hoen, Sandra van Dongen, Marianne van Dongen ( res.)

De kop is er af!

Zondag 31 maart is de competitie van start gegaan. Dames1 mocht op bezoek bij Kralingen. Een goede ontvangst voor alle teams op de vroege (zomertijd!) nog frisse ochtend. Wij, Jannie Zeeman, Ingrid Erkens, Amira Sehovic, Mary-Ann Hatt, Jane Petri, caddie Sandra van Dongen en ik mogen als eersten van start gaan tegen de  sterke tegenstandsters van Broekpolder. De andere twee teams Domburgsche en Reymerswael hebben de tweede starttijd.

De zon komt langzaam door en de temperatuur wordt steeds aangenamer. Voor de lunch spelen we de 9holes greensome: 1 winstpartij, 1 verlies partij en 1 gelijk. Geen onaardig startresultaat. Helaas in de middag gaan 5 van de 6 singlepartijen verloren, waarbij hole 18 voor beide partijen cruciaal blijkt te zijn. Jannie verliest op deze hole met 1 punt de partij en Jane verliest daar haar 1up voorsprong. Eindresultaat van Dag1 : Domburgsche1 staat boven aan met 18 punten, gevolgd door Broekpolder2 met 14 punten, Hitland1 met 4 punten, Reymerswael2 met 0 punten. Het was een prima en gezellig dagje golf. Volgende week moeten we iets verder van huis; dan staat Domburgsche op de agenda. Men zegt een mooie baan, wellicht de enige echte linksbaan van Nederland. Niet veel water, maar des te meer diepe zand- en grasbunkers.

De kop is er af ……… nu nog wat meer puntjes!

Jacqueline ’t Hoen, namens Dames 1

En nu de puntjes!

Zondag 7 april, reizen we al vroeg richting Domburg.  De dames van de Domburgsche zijn nog druk in de weer als we in de vroege wat mistige ochtend arriveren. Het is maar goed dat 5 van de 6 speelsters donderdag de baan al hebben verkend. De baan is behoorlijk geonduleerd, heeft diepe zandbunkers, veel gras ’kraters’ en zeer snelle greens! Het uitzicht vanaf de tee van hole 1 is prachtig. Je kijkt over de duinen naar de zee. Op zondagochtend verschuilt deze zich in lichtgrijze mist; de hele dag blijft een zachte nevel boven de baan hangen. Dat is zeker in ons voordeel, het waait dus niet en de links-baan is even zijn karakteristiek kwijt. De zon doet haar best en jassen en truien gaan afwisselend aan en uit.

We gaan als eersten van start tegen de dames van Reymerswael; Broekpolder speelt tegen Kralingen. Met de lunch staan we op 6 punten, alle greensomes gewonnen. Om 13.30 uur gaat iedereen weer van start met de singles. De eerste, tweede, derde en zesde singles zijn voor Hitland. Mary-Ann en Sylvia spelen tot het laatste gaatje en komen met all-square van de baan.

Eindstand  16-2 en ….. Hitland staat deze week bovenaan met 20 punten!

Volgende week gaan we naar Broekpolder en spelen we tegen Domburg. Hoe dan de punten verdeeld zullen worden blijft nog even de vraag. 


Dames1: Even boven aan, maar dan…, zondag 14 april

Het was natuurlijk hartstikke leuk om even boven aan de lijst van de poule te staan. Maar na de derde competitiedag zijn we weer terug in de realiteit.

Afgelopen zondag zijn we op bezoek geweest bij Broekpolder. De ochtendtemperatuur ligt nog even rond het vriespunt, dus iedereen trekt alsnog een extra laagje aan voor de start.

De eerste starttijd is voor Kralingen tegen Reymerswael. Op papier de sterkste speelsters tegen de zwaksten. Domburg en Hitland hebben de tweede starttijd. De baan ligt er mooi bij. De bomen zijn gelukkig nog niet helemaal vol bladeren en van het voorspelen weten we dat de greens nog al wat verticuteergaten en zand hebben. Bij de lunch staan Domburg en Kralingen met 6 punten voor. Vol goede moed -de sfeer in onze wedstrijd is prima- gaan de singles van start. Gedurende de middag wil je eigenlijk graag even weten hoe iedereen het doet, maar de diverse uitslagen hoor je pas op het terras. Reymerswael weet onder luid applaus 2 punten binnen te halen op Kralingen. Bij Jannie en Sandra komt het beslissende punt op hole 18 helaas toe aan Domburg. Met de winst van Amira en Jacqueline is het eindresultaat 14–4 voor Domburg. Een prima ontvangst op Broekpolder en een mooie golfdag zit er weer op.

Komend weekend is het Pasen en dus even geen competitie. Zondag 28 april ontvangen wij de dames. Dan treffen de koplopers Domburg en Kralingen elkaar op Hitland. Dat wordt zonder meer een spannende partij, waarbij met name de dames van Kralingen hun allerbeste beentjes zullen voorzetten.

Stand 3 wedstrijden:

1.  Domburg             2 wedstrijden 4 pnt (scores 32–4)

2.  Kralingen             2 wedstrijden 4 pnt (scores 31–5)

3.  Broekpolder         2 wedstrijden 2 pnt (scores 17–19)

4.  Hitland                  3 wedstrijden 2 pnt (scores 24–30)

5.  Reymerswael       3 wedstrijden 0 pnt (scores 4–50)

Dames 1 Gastvrouw dag op Hitland, 28-4-2019

Met een weersvoorspelling van zon en regen waren wij gastvrouw op onze Golfbaan, die er in dit lenteseizoen prachtig bij ligt en prima kan concurreren met de banen die we reeds bezochten: Kralingen, Domburg en Broekpolder. Dikke jassen paraat en paraplus bij de hand.

Met een voltallig team van 7 dames was het een eitje om het de bezoekende teams naar de zin te maken!  Van koffie met lekkers, inslaan op de driving range, noteren van indelingen en uitslagen en het begeleiden van borrel en diner in fases, er was geen speld tussen te krijgen.

De koplopers troffen elkaar op onze baan en met een gelijke tussenstand: Kralingen 1 en Domburg 1. Met een verschil van playing handicaps van respectievelijk 87 en 108 is Kralingen favoriet en maakt dat ook waar (zij het 4 keer op hole 18); 13-5. Broekpolder 2 is veel te sterk voor Reymerswael 1: 18-0.

Na de koude start in de morgen is het zonnig in de middag. De vogels zingen en de scholekster na hole 9 stapt regelmatig van zijn nest om de doorstarters aan te moedigen.

Het kon niet anders dan dat we de complimenten kregen over de baan, het lekkere eten van HIT en onze welgemeende aandacht (en birdie guides) voor de golfvriendinnen van de dag. Dat ons tafeltje het meest luidruchtige was, werd sportief gedoogd… Wat een leuke dag!

De laatste rit gaat 12/5 naar Reymerswael. Daar zullen we voor iedere punt vechten tegen de dan te vieren kampioen Kralingen.  


Laatste competitie dag dames

Zondag 12 mei was Golfclub Reymerswael gastvrouw voor onze competitie. Een week ervoor waren 5 dames met aanhang de golfbaan gaan inspecteren en dat was geen overbodige luxe. Mooie uitzichten op de Westerschelde maar ook veel wind en verrassende holes.

Vol goede moed ging het damesteam richting Zeeland wetende dat Kralingen het kampioenschap niet meer kon ontglippen en laat dat ook onze tegenstander zijn op deze moederdag. Playing handicap van Kralingen 77 en van ons 116. Een verschil van 39. Winnen zou lastig worden maar Kralingen kreeg het wat ons betreft niet zo maar cadeau. Helaas konden we dit niet waarmaken in de greensomes. We gingen lunchen met een 6-0 achterstand. Na een goed verzorgde lunch werden we door de gastvrouwen in een buggy (of lopend zoals onze captain)  naar hole 10 gereden.

En ja hoor we hebben gestreden als leeuwinnen. 4 Singles beslist op hole 18 (2x), 17 en 16 helaas in het voordeel van Kralingen. Amira wist de eer van Hitland hoog te houden en won haar single met 4/2. Eindstand 16-2.

Kralingen terechte kampioen en Broekpolder wordt 2e nadat  ze Domburg hebben verslagen met 10-8.

We kijken terug op een leerzame maar zeker ook een gezellige competitie met als uitblinker Amira die bijna al haar singles heeft gewonnen.  Jane en Sylvia bedankt voor het invallen en een groot compliment aan Jannie onze captain die er voor heeft gezorgd dat alles in de puntjes was geregeld.

Dit smaakt naar meer!

Namens Dames 1

Marianne