Dames 1 - 27 holes

De speelsters, namens Golfclub Hitland, staand v.l.n.r.

Jannie Zeeman (capt.), Amira Sehovic, Jane Petri, Mary-Ann Hatt, Ingrid Erkens (res.),

zittend v.l.n.r. Jacqueline t'Hoen, Sandra van Dongen, Marianne van Dongen ( res.)

De kop is er af!

Zondag 31 maart is de competitie van start gegaan. Dames1 mocht op bezoek bij Kralingen. Een goede ontvangst voor alle teams op de vroege (zomertijd!) nog frisse ochtend. Wij, Jannie Zeeman, Ingrid Erkens, Amira Sehovic, Mary-Ann Hatt, Jane Petri, caddie Sandra van Dongen en ik mogen als eersten van start gaan tegen de  sterke tegenstandsters van Broekpolder. De andere twee teams Domburgsche en Reymerswael hebben de tweede starttijd.

De zon komt langzaam door en de temperatuur wordt steeds aangenamer. Voor de lunch spelen we de 9holes greensome: 1 winstpartij, 1 verlies partij en 1 gelijk. Geen onaardig startresultaat. Helaas in de middag gaan 5 van de 6 singlepartijen verloren, waarbij hole 18 voor beide partijen cruciaal blijkt te zijn. Jannie verliest op deze hole met 1 punt de partij en Jane verliest daar haar 1up voorsprong. Eindresultaat van Dag1 : Domburgsche1 staat boven aan met 18 punten, gevolgd door Broekpolder2 met 14 punten, Hitland1 met 4 punten, Reymerswael2 met 0 punten. Het was een prima en gezellig dagje golf. Volgende week moeten we iets verder van huis; dan staat Domburgsche op de agenda. Men zegt een mooie baan, wellicht de enige echte linksbaan van Nederland. Niet veel water, maar des te meer diepe zand- en grasbunkers.

De kop is er af ……… nu nog wat meer puntjes!

Jacqueline ’t Hoen, namens Dames 1

En nu de puntjes!

Zondag 7 april, reizen we al vroeg richting Domburg.  De dames van de Domburgsche zijn nog druk in de weer als we in de vroege wat mistige ochtend arriveren. Het is maar goed dat 5 van de 6 speelsters donderdag de baan al hebben verkend. De baan is behoorlijk geonduleerd, heeft diepe zandbunkers, veel gras ’kraters’ en zeer snelle greens! Het uitzicht vanaf de tee van hole 1 is prachtig. Je kijkt over de duinen naar de zee. Op zondagochtend verschuilt deze zich in lichtgrijze mist; de hele dag blijft een zachte nevel boven de baan hangen. Dat is zeker in ons voordeel, het waait dus niet en de links-baan is even zijn karakteristiek kwijt. De zon doet haar best en jassen en truien gaan afwisselend aan en uit.

We gaan als eersten van start tegen de dames van Reymerswael; Broekpolder speelt tegen Kralingen. Met de lunch staan we op 6 punten, alle greensomes gewonnen. Om 13.30 uur gaat iedereen weer van start met de singles. De eerste, tweede, derde en zesde singles zijn voor Hitland. Mary-Ann en Sylvia spelen tot het laatste gaatje en komen met all-square van de baan.

Eindstand  16-2 en ….. Hitland staat deze week bovenaan met 20 punten!

Volgende week gaan we naar Broekpolder en spelen we tegen Domburg. Hoe dan de punten verdeeld zullen worden blijft nog even de vraag.

Dames1: Even boven aan, maar dan…, zondag 14 april

Het was natuurlijk hartstikke leuk om even boven aan de lijst van de poule te staan. Maar na de derde competitiedag zijn we weer terug in de realiteit.

Afgelopen zondag zijn we op bezoek geweest bij Broekpolder. De ochtendtemperatuur ligt nog even rond het vriespunt, dus iedereen trekt alsnog een extra laagje aan voor de start.

De eerste starttijd is voor Kralingen tegen Reymerswael. Op papier de sterkste speelsters tegen de zwaksten. Domburg en Hitland hebben de tweede starttijd. De baan ligt er mooi bij. De bomen zijn gelukkig nog niet helemaal vol bladeren en van het voorspelen weten we dat de greens nog al wat verticuteergaten en zand hebben. Bij de lunch staan Domburg en Kralingen met 6 punten voor. Vol goede moed -de sfeer in onze wedstrijd is prima- gaan de singles van start. Gedurende de middag wil je eigenlijk graag even weten hoe iedereen het doet, maar de diverse uitslagen hoor je pas op het terras. Reymerswael weet onder luid applaus 2 punten binnen te halen op Kralingen. Bij Jannie en Sandra komt het beslissende punt op hole 18 helaas toe aan Domburg. Met de winst van Amira en Jacqueline is het eindresultaat 14–4 voor Domburg. Een prima ontvangst op Broekpolder en een mooie golfdag zit er weer op.

Komend weekend is het Pasen en dus even geen competitie. Zondag 28 april ontvangen wij de dames. Dan treffen de koplopers Domburg en Kralingen elkaar op Hitland. Dat wordt zonder meer een spannende partij, waarbij met name de dames van Kralingen hun allerbeste beentjes zullen voorzetten.

Stand 3 wedstrijden:

1.  Domburg             2 wedstrijden 4 pnt (scores 32–4)

2.  Kralingen             2 wedstrijden 4 pnt (scores 31–5)

3.  Broekpolder         2 wedstrijden 2 pnt (scores 17–19)

4.  Hitland                  3 wedstrijden 2 pnt (scores 24–30)

5.  Reymerswael       3 wedstrijden 0 pnt (scores 4–50)