Clubpagina

Ballenlawine 2019

De Ballenlawine-competitie bestaat dit jaar uit 13 wedstrijden. De 8 beste stableford scores tellen mee voor het eindklassement. * Dit jaar hebben we 13 wedstrijden ingepland in de hoop dat meer spelers 8 wedstrijden mee kunnen doen.

De beste 20 spelers van dit klassement ontvangen aan het eind van het seizoen een oplopend aantal golfballen. Daar komt ook de naam “ballenlawine” vandaan. Natuurlijk wordt er ook gestreden om de wisselbokaal en voor het 3e jaar nu ook voor de befaamde Green jacket (One size fits all)

Daarnaast zijn er de dag prijzen voor de Neary en de Leary (1e bal op de fairway). We hebben er dit jaar voor gekozen de Longest eruit te halen om ook de mindere long hitters een kans te geven.

Na afloop van de wedstrijden wordt er wat gedronken met de flightgenoten. Halverwege de competitie is er een Diner (vis of vlees) met uitreiking van de dagprijzen. Aan het eind van het seizoen is er een afsluitend Diner met de spectaculaire prijsuitreiking. Dan is het ook echt een ballenlawine en gaat menig speler met een voorraad(je) ballen naar huis.

De wedstrijdkalender van de Ballenlawines van 2019

BL Datum Bijzonderheden
BL 01 15 maart
BL 02 5 april
BL 03 17 mei
BL 04 7 juni
BL 05 14 juni
BL 06 28 juni
BL 07 12 juli Starten van 1 en 10 waar mogelijk Tussentijdse prijsuitreiking met maaltijd
BL 08 26 juli
BL 09 9 augustus
BL 10 23 augustus
BL 11 6 september
BL 12 13 september
BL 13 4 oktober Starten van 1 en 10 Finale met prijsuitreiking en diner

Scores en prijsuitreiking

* Mocht er een Ballenlawine worden afgelast, dan geldt dat de 7 beste stableford scores meetellen voor het eindklassement i.p.v. de 8 beste.

Zet bovenstaande data vast in je agenda en vergeet niet je tijdig in te schrijven, de inschrijving op Proware gaat 2 maanden voor de speeldatum open.

Er is plek voor 39 spelers en ook hier geldt “vol is vol” , we doen natuurlijk ons best om bij overschrijving deze spelers alsnog te plaatsen maar dat is helaas niet altijd mogelijk.

Mocht je onverhoopt toch niet kunnen zeg dan tijdig af zodat we andere spelers een kans kunnen geven. Het spreekt voor zich dat een “No Show” niet wordt gewaardeerd.

Tot ziens op Hitland, namens de Heren Commissie, Jan van Wijk