Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Golfclub Hitland opent golfseizoen met Onze Eerste: verslag

27/03/2024
Lees verder

Toelichting Matchplay-variant 4-bal op 6 april 2024: voor allen!

20/03/2024
Lees verder

Monthly Medal 1 van 2024: verslag

17/03/2024
Lees verder

Matchplay Clubkampioenschap 2024: de inschrijving is geopend!

14/03/2024
Lees verder

Regelavond Matchplay - woensdag 27 maart van 19.30 - 21.00 uur

14/03/2024
Lees verder

Uitgaansdag Senior-golfers GC Hitland, 14-09-2018

17/09/2018

Op de uitgekozen golfbaan van Burggolf Zoetermeer verzamelden zich op de vroege vrijdagochtend

de golfers van GC Hitland om "Dagje Uit" te spelen. De seniorencommissie  had aanbevolen om tegen 10.30 uur aan de koffie te verschijnen. Maar  ziet:  al om 10.00 uur begon de instroom van de deelnemers.  Gelukkig hadden onze gastheer Joop Kluin (vroeger golfvriend op Hitland) en zijn staf de zaken prima voor elkaar. De koffie met appeltaart ( + slagroom) stond klaar.

Op de scorekaart in Zoetermeer staan de Local Rules in de Engelse taal afgedrukt waarmee het serieuze karakter ervan wordt benadrukt. Toch maar even nakijken dus:

"Except when playing hole 17, the white and red/white stakes on hole 7 are immovable obstructions."

Denk daar maar eens over na.

We speelden in 10 flights  4-bal Stableford en startten tegelijk op holes 1 en 10. Twee marshalls stonden ons met raad en daad bij.  Als je van hole 7 naar 8 gaat en van hole 17 naar 18 dan staat je een lange, steile klim te wachten die in de Ardennen niet zou misstaan.

Onder de mooie groene baan is een enorme partij  afval weggestopt . Vroeger heeft de baanarchitect daarvan een fraai,  bebost bergland gemaakt.

Op deze twee plaatsen hebben de marshalls voor taxi-bergop gespeeld wat zeer welkom was !

We hebben er vrij lang over gedaan. Hoe kan dat?  De speellengte van Zoetermeer is vrijwel gelijk aan die op Hitland. Bij sommige tees moet je even een tussenstukje lopen.  Maar de boosdoener, als je het zo wilt noemen, was de 4-bal indeling. Een flight van 4 loopt een stuk langzamer dan een flight van 3.

Het mocht de pret niet nadelig beïnvloeden, de deelnemers waren allemaal best tevreden met het verloop van de dag. En met hun fysieke prestatie! Het weer werkte voortreffelijk mee - droog met afwisselend wolken en zonneschijn.

Het buffet waar we vervolgens fris en fruitig van hebben kunnen genieten was in één woord fantastisch. De bediening was plezierig en vlot.

De voorzitter heeft vervolgens de prijsuitreiking voor z'n rekening genomen. Ook weer volgens traditie verliep deze met veel vrolijkheid.  De seniorgolfers van Hitland mogen zich gelukkig prijzen met de ongedwongen, vriendschappelijke sfeer die bij al onze wedstrijden heerst.

De meeste prijzen  bestonden uit fraaie planten die onze hoofdsponsor Rien van Tol bijeen had georganiseerd.  Door de warmtegolf in juli /augustus was het niet  makkelijk om juist nu aan bloeiende planten te komen. Maar het was gelukt - en met prachtig resultaat !!

Prijswinnaars waren :

Dames.  1e prijs Joke Lutterman,     2e prijs Lenie Beaujean   en  3e prijs Annie Koolhaas.

Heren.    1e prijs  Henk Goudberg,  2e prijs Hans Heijnraets  en  3e prijs Geert Beenen.

Neary dames :  geen

Neary heren  :  Kees Koolhaas.

Leary dames  :  Soemi Sukhraj.

Leary heren   :  Berry Janse.

Birdies            :  Wim van Winden, 2 stuks !

En toen waren er nog veel planten over - de wedstrijdleiding trok willekeurige scorekaarten uit de stapel en zo kreeg nog een dozijn gelukkigen een onverwachte prijs mee naar huis. Zelfs is er bij toeval een plant verhuisd van het ene naar het andere adres in Boskoop. Ook de leden van de seniorencommissie zijn rijk bedeeld met een extra fraaie plant! Rien : zeer hart. dank!

De namen "Joke Lutterman" en "Henk Goudberg  zullen worden bijgeschreven op de indrukwekkende wisseltrofee die zij bij deze gelegenheid (heel) even mochten vasthouden. De organisatie was vooral in handen van Piet van Bokkum, Marianne Schriek en Jaap Christiaanse. Lof en eer !

Geert Boerma, namens de seniorencommissie